Kawy BIO

Filter
  • View as :
Filtruj produkty / Kawy BIO / Pokazuje wszystkie 8 wyniki
Kawy BIO / Sortuj wg kategorii
Wg ceny
Skład
Waga
Pochodzenie
  • Kawa ziarnista ekologiczna KOLUMBIA EXCELSO

    19,99 
    0 Reviews
    19,99 

    Kolumbia Excelso 100% Arabica, która wyróżnia się doskonale zrównoważonym smakiem, a jej nazwa „Excelso” wywodzi się właśnie od słowa excelsior czyli wspaniały. Kawa ta charakteryzuje się lekką kwasowością czarnych porzeczek połączoną ze słodkimi dojrzałymi owocami i świeżym zielonym groszkiem. Kolumbia Excelso pochwalić się może niezwykłym aromatem gorzkiej czekolady. Wysoka zawartość kofeiny w tej kawie idealnie komponuje się z jej delikatnością.

  • Kawa mielona ekologiczna KOLUMBIA EXCELSO

    19,99 
    0 Reviews
    19,99 

    Kolumbia Excelso 100% Arabica, która wyróżnia się doskonale zrównoważonym smakiem, a jej nazwa „Excelso” wywodzi się właśnie od słowa excelsior czyli wspaniały. Kawa ta charakteryzuje się lekką kwasowością czarnych porzeczek połączoną ze słodkimi dojrzałymi owocami i świeżym zielonym groszkiem. Kolumbia Excelso pochwalić się może niezwykłym aromatem gorzkiej czekolady. Wysoka zawartość kofeiny w tej kawie idealnie komponuje się z jej delikatnością.

  • Kawa mielona ekologiczna PERU MCM SHB

    21,99 
    0 Reviews
    21,99 

    Arabica Peru MCM SHB pochodzi z organizacji CECOVASA, która została założona w 1970 roku w celu organizacji bezpośredniego exportu. To pozwala na otrzymanie lepszej zapłaty za swoją pracę i lepsze współdzielenie się kosztami upraw i przetwórstwa kawy. Większość upraw jest zlokalizowana w dolinie Inambari Tambopata na wschodnich stokach Andów w południowym Peru.

    Kawa Peru MCM SHB Charakteryzuje się średnią kwasowością oraz bardzo złożonym aromatem, w którym można łatwo wyróżnić malinową słodycz. Kawa Peru jest bardzo łagodna, ma mocny aromat dojrzałych cytrusów i pozostawia w ustach przyjemny kremowy posmak. Peru MCM SHB zaliczana jest do kaw o niskiej mocy z małą zawartością kofeiny, dzięki czemu może być spożywana cały dzień. Kawa Peu MCM SHB została bardzo wysoko oceniona za niezwykłą jakość i smak.

  • Kawa ziarnista ekologiczna PERU MCM SHB

    21,99 
    0 Reviews
    21,99 

    Arabica Peru MCM SHB pochodzi z organizacji CECOVASA, która została założona w 1970 roku w celu organizacji bezpośredniego exportu. To pozwala na otrzymanie lepszej zapłaty za swoją pracę i lepsze współdzielenie się kosztami upraw i przetwórstwa kawy. Większość upraw jest zlokalizowana w dolinie Inambari Tambopata na wschodnich stokach Andów w południowym Peru.

    Kawa Peru MCM SHB Charakteryzuje się średnią kwasowością oraz bardzo złożonym aromatem, w którym można łatwo wyróżnić malinową słodycz. Kawa Peru jest bardzo łagodna, ma mocny aromat dojrzałych cytrusów i pozostawia w ustach przyjemny kremowy posmak. Peru MCM SHB zaliczana jest do kaw o niskiej mocy z małą zawartością kofeiny, dzięki czemu może być spożywana cały dzień. Kawa Peu MCM SHB została bardzo wysoko oceniona za niezwykłą jakość i smak.

  • Kawa ziarnista organiczna SUMATRA MANDHELING

    25,99 
    0 Reviews
    25,99 

    Kawa Sumatra Mandheling. Kawa uprawiana jest na Sumatrze – indonezyjskiej wyspie. Znana jest z gładkiego, pełnego smaku i mocnego body.

    Jej nazwa pochodzi od ludzi zamieszkujących północ Sumatry. Mandheling cechuje się ziemistym i bardzo intensywnym ziołowym aromatem. Miłym dodatkiem jest jej niewielka kwasowość, która dodaje kawie wigoru. Wyczuć można również nuty słodkiej czekolady oraz lukrecji.

    Metoda obróbki na sucho z unikalnym myciem wysuszonych jagódek daje niepowtarzalny smak… Gładszy niż w kawach obrabianych na sucho zaś słodszy niż w tych na mokro.

  • Kawa mielona organiczna SUMATRA MANDHELING

    25,99 
    0 Reviews
    25,99 

    Kawa Sumatra Mandheling. Kawa uprawiana jest na Sumatrze – indonezyjskiej wyspie. Znana jest z gładkiego, pełnego smaku i mocnego body. Jej nazwa pochodzi od ludzi zamieszkujących północ Sumatry.

    Mandheling cechuje się ziemistym i bardzo intensywnym ziołowym aromatem. Miłym dodatkiem jest jej niewielka kwasowość, która dodaje kawie wigoru. Wyczuć można również nuty słodkiej czekolady oraz lukrecji.

    Metoda obróbki na sucho z unikalnym myciem wysuszonych jagódek daje niepowtarzalny smak… Gładszy niż w kawach obrabianych na sucho zaś słodszy niż w tych na mokro.

  • ZESTAW KAW ORGANICZNYCH ZIARNISTYCH 3x200G

    39,99 
    0 Reviews
    39,99 

    Arabica Peru MCM SHB pochodzi z organizacji CECOVASA, która została założona w 1970 roku w celu organizacji bezpośredniego exportu. To pozwala na otrzymanie lepszej zapłaty za swoją pracę i lepsze współdzielenie się kosztami upraw i przetwórstwa kawy. Większość upraw jest zlokalizowana w dolinie Inambari Tambopata na wschodnich stokach Andów w południowym Peru.

    Kawa Peru MCM SHB Charakteryzuje się średnią kwasowością oraz bardzo złożonym aromatem, w którym można łatwo wyróżnić malinową słodycz. Kawa Peru jest bardzo łagodna, ma mocny aromat dojrzałych cytrusów i pozostawia w ustach przyjemny kremowy posmak. Peru MCM SHB zaliczana jest do kaw o niskiej mocy z małą zawartością kofeiny, dzięki czemu może być spożywana cały dzień. Kawa Peu MCM SHB została bardzo wysoko oceniona za niezwykłą jakość i smak.

    Kawa Sumatra Mandheling. Kawa uprawiana jest na Sumatrze – indonezyjskiej wyspie. Znana jest z gładkiego, pełnego smaku i mocnego body. Jej nazwa pochodzi od ludzi zamieszkujących północ Sumatry.

    Mandheling cechuje się ziemistym i bardzo intensywnym ziołowym aromatem. Miłym dodatkiem jest jej niewielka kwasowość, która dodaje kawie wigoru. Wyczuć można również nuty słodkiej czekolady oraz lukrecji.

    Metoda obróbki na sucho z unikalnym myciem wysuszonych jagódek daje niepowtarzalny smak… Gładszy niż w kawach obrabianych na sucho zaś słodszy niż w tych na mokro.

    Kolumbia Excelso 100% Arabica, która wyróżnia się doskonale zrównoważonym smakiem, a jej nazwa „Excelso” wywodzi się właśnie od słowa excelsior czyli wspaniały. Kawa ta charakteryzuje się lekką kwasowością czarnych porzeczek połączoną ze słodkimi dojrzałymi owocami i świeżym zielonym groszkiem. Kolumbia Excelso pochwalić się może niezwykłym aromatem gorzkiej czekolady. Wysoka zawartość kofeiny w tej kawie idealnie komponuje się z jej delikatnością.

  • ZESTAW KAW ORGANICZNYCH MIELONYCH 3x200G

    39,99 
    0 Reviews
    39,99 

    Arabica Peru MCM SHB pochodzi z organizacji CECOVASA, która została założona w 1970 roku w celu organizacji bezpośredniego exportu. To pozwala na otrzymanie lepszej zapłaty za swoją pracę i lepsze współdzielenie się kosztami upraw i przetwórstwa kawy. Większość upraw jest zlokalizowana w dolinie Inambari Tambopata na wschodnich stokach Andów w południowym Peru.

    Kawa Peru MCM SHB Charakteryzuje się średnią kwasowością oraz bardzo złożonym aromatem, w którym można łatwo wyróżnić malinową słodycz. Kawa Peru jest bardzo łagodna, ma mocny aromat dojrzałych cytrusów i pozostawia w ustach przyjemny kremowy posmak. Peru MCM SHB zaliczana jest do kaw o niskiej mocy z małą zawartością kofeiny, dzięki czemu może być spożywana cały dzień. Kawa Peu MCM SHB została bardzo wysoko oceniona za niezwykłą jakość i smak.

    Kawa Sumatra Mandheling. Kawa uprawiana jest na Sumatrze – indonezyjskiej wyspie. Znana jest z gładkiego, pełnego smaku i mocnego body. Jej nazwa pochodzi od ludzi zamieszkujących północ Sumatry.

    Mandheling cechuje się ziemistym i bardzo intensywnym ziołowym aromatem. Miłym dodatkiem jest jej niewielka kwasowość, która dodaje kawie wigoru. Wyczuć można również nuty słodkiej czekolady oraz lukrecji.

    Metoda obróbki na sucho z unikalnym myciem wysuszonych jagódek daje niepowtarzalny smak… Gładszy niż w kawach obrabianych na sucho zaś słodszy niż w tych na mokro.

    Kawa z Doi Chaand pochodzi z małej organicznej plantacji w Tajlandii w regionie Golden Triangle. Kawa uprawiana jest na wysokości 1200 – 1600 m n.p.m. w cieniu jest ręcznie zbierana i suszona na słońcu. Podczas uprawy nie są używane żadne środki ochrony roślin, nie stosuje się również nawozów, to gwarantuje, że kawa jest w 100% naturalna i może pochwalić się certyfikatem BIO.

    Plantacja jest nowatorskim pomysłem właściciela na przekształcenie regionu znanego z uprawy opium w wysokiej jakości plantacje kawy. W torebce znajdują się wyselekcjonowane ziarna Peaberry oraz ziarna klasy A trzech odmian Catuai, Caturra i Catimor.

    Ta mieszanka zapewnia niepowtarzalny kompleksowy smak z bardzo głębokim aromatem. Kawa pochodząca z plantacji Doi Chaang cechuje się z balansowaną kwasowością, z pełnym gładkim wykończeniem.

    Smaki, które możemy wyczuć to karmelizowany cukier i kwiatowe aromaty. Zasmakować można w kawie Doi Chang dużą ilość słodyczy, która na długo pozostaje na języku. Kawa z plantacji Doi Chaang co roku otrzymuje najwyższe noty za smak i jakość.